Želimo Vam siguran i odgovoran povratak putovanjima.
U Iliriji d.d. odgovorno brinemo o zdravlju i sigurnosti svojih gostiju, zaposlenika i okoline u kojoj poslujemo. Dosad primijenjivane visoke standarde higijene i čistoće dodatno smo unaprijedili te poduzeli potrebne korake za povećanu higijenu i sanitarne uvjete kako bi Vam osigurali siguran i zdrav boravak u našim hotelima, kampu, marini, kao i u našim restoranima i barovima.
 


 

INFORMACIJE O PUTOVANJU U HRVATSKU: COVID-19

Gosti iz EU nesmetano  dolaze u Hrvatsku i vraćaju se u svoje zemlje.
Od 12. lipnja 2021. godine svi hrvatski građani, građani EU te građani trećih zemalja prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku trebaju predočiti:

 • negativni PCR test ili brzi antigenski test ne stariji od 72 sati;
   
 • predočenje potvrde o primitku 2 doze cjepiva koje se koriste u državama članicama EU (Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Gamaleya, Sinopharm) ili predočenje potvrde o cijepljenju jednom dozom (Janssen) ako je prošlo 14 dana od primitka te doze
 • predčenje potvrde o preboljenju bolesti COVID-19 i primitku jedne doze cjepiva unutar 6 mjeseci od početka bolesti COVID-19, a cijepljenje je provedeno prije manje od 180 dana
   
 • Osobe koje su cijepljenje cjepivom Pfizer, Moderna ili Gamaleya u Republiku Hrvatsku mogu ući u razdoblju od 22. do najviše 42. dana od primitka prve doze cjepiva Pfizer, Moderna, Gamaleya, odnosno od 22. do najviše 84. dana od primitka prve doze cjepiva AstraZeneca
   
 • pozitivan PCR test ili brzi antigenski test napravljen unazad 180 dana, a stariji je od 11 dana od dana dolaska na granični prijelaz ili uz predočenje potvrde o preboljenoj bolesti COVID-19, izdane od liječnika 
   
 • određivanje samoizolacije po dolasku u Republiku Hrvatsku uz mogućnosti PCR ili brzog antigenskog testitanja, a u slučaju nemogućnosti testiranja samoizolacija iznosi 10 dana

Djeca mlađa od dvanaest godina koja putuju u pratinji roditelja/skrbnika izuzeta su od obveze  predočennja negativnog rezultata testa i samoizolacije ako roditelji/skrbnici posjeduju negativan PCR ili brzi antigenski test, odnosno potvrdu o cijepljenju ili preboljenju bolesti COVID-19. 

 


Sigurnost i zdravlje gostiju i zaposlenika, naš su fokus. Pratimo  preporuke stručnjaka i nadležnih institucija na temu COVID-19 te prilagođavamo naše procese kako bismo maksimalno zaštitili okolinu u kojoj se boravi. 

Svi putnici koji dolaze u Republiku Hrvatsku iz država/regija članica EU/EGP i iz trećih zemalja, a koje se trenutno ne nalaze na tzv. zelenoj listi Europskog centra za kontrolu i prevenciju bolesti, moraju predočiti jedno od navedenog:

 • negativan nalaz PCR testa ili brzog antigenskog testa - BAT na SARS-CoV-2 koji nije stariji od 48 sati (računajući od vremena uzimanja brisa do dolaska na granični prijelaz) te se, ukoliko se radi o brzom antigenskom testu i boravku dužem od 10 dana u Republici Hrvatskoj, mora ponovo provesti testiranje do desetog dana od dana od datuma izdavanja tog testa;
   

 • potvrdu o cijepljenju za osobe koje su prije više od 14 dana, primile drugu dozu cjepiva protiv COVID-19. Iznimno, ukoliko se radi o cjepivu koje se prima u jednoj dozi, potvrda o primitku jedne doze uk

 TESTIRANJE NA SARS-CoV-2

Kako bismo sigurnost i zdravlje naših gostiju održali na najvišoj razini, uveli smo mogućnost testiranja na COVID-19 za sve svoje goste.

Punktovi za testiranje se nalaze u Ilirija Resortu i Marini Kornati. 

Termin za testiranje potrebno je dogovoriti na recepciji svog smještajnog objekta (hotel, kamp ili marina), najmanje 24 sata unaprijed. Kako biste osigurali termin, predlažemo vam da se javite i prije radi komunikacije i provjere raspoloživosti.

 

Gosti imaju mogućnost biranja između PCR ili brzog antigenskog testa (BAT):

1. PCR test na SARS-CoV-2
Nalaz: u roku od 24 sata od dolaska uzorka u laboratorij 
Uzorak se uzima iz nosa Cijena: 650,00 kn (cca 87 €)

Prijevod testa na engleski jezik: 50,00 kn

 

 2. Antigenski test na SARS-CoV-2
Nalaz: 1 sat od uzimanja uzorka 
Uzorak se uzima iz nosa 
Cijena: 200 kn (cca 27 €)

 

 • Za više informacija obratite se recepciji

 

  PON/UTO/SRI/ČET/NED PETAK SUBOTA
Hotel Kornati 08:30-09:30 16:00-17:00 12:30-13:30
       
Marina Kornati 19:00-20:00 13:30-15:30 10:00-12:00

 


 

Opća pravila pri ulasku u Republiku Hrvatsku


Za jednostavniji i brži prelazak granice savjetujemo vam da unaprijed dostavite svoje podatke putem web stranice https://entercroatia.mup.hr/ . Tako ćete spriječiti dodatno zadržavanje na graničnom prijelazu pošto će granična policija imati podatke u sustavu. Na cestovnim graničnim prijelazima Bregana, Macelj, Rupa i Plovanija postoje posebne vozne trake za goste koji su prije dolaska ispunili i dostavili obrazac Enter Croatia.


Putnici koji su se registrirali na stranici  https://entercroatia.mup.hr/  primit će na adresu svoje e-pošte potvrdu o zaprimljenoj najavi te sve potrebne informacije vezano uz upute i preporuke HZJZ-a.


Putnici koji ne dostave unaprijed svoje podatke putem navedene aplikacije moći će sve to obaviti i na graničnom prijelazu prilikom ulaska u RH.


Na stranicama Europske Komisije 'Re-open EU' možete u stvarnom vremenu provjeriti informacije o putovanjima unutar Europske unije i stanju na granicama te svim dostupnim prometnim i turističkim uslugama u državama članicama.


Tranzit kroz Austriju, Italiju i Sloveniju prema Hrvatskoj teče potpuno neometano


Česta pitanja/odgovori Covid-19

1. Kako mogu promijeniti ili otkazati rezervaciju smještaja koju sam izvršio na stranicama Ilirije d.d.?  

Za sve rezervacije u 2021.g. vrijedi fleksibilna politika rezervacija, neovisno o cjeniku ili paketu koji rezervirate preko naših direktnih kanala prodaje.

 

STANDARDNI CJENIK

Besplatno otkazivanje rezervacije.

Rezervacija se može otkazati putem interneta najkasnije 7 dana prije dolaska.

Promjena datuma putovanja u 2021. godini besplatno do dva dana prije dolaska  (cijena vašeg aranžmana se mijenja ovisno o terminu boravka)

 U slučaja otkaza rezervacije 7-0 dana prije dolaska, naplaćuje se 10% od iznosa rezervacije.

 U slučaju nedolaska, a bez prethodnog otkaza rezervacije, teretimo Vašu karticu za ukupan iznos rezervacije.

 

RANI BOOKING 2021

Popust na standardnu cijenu.  

Besplatan otkaz rezervacije do 7 dana prije dolaska

Promjena datuma putovanja u 2021. godini besplatno do dva dana prije dolaska  (cijena vašeg aranžmana se mijenja ovisno o terminu boravka)

Kreditnu karticu teretimo  7 dana prije dolaska u iznosu od 20%

U slučaja otkaza rezervacije 7-0 dana prije dolaska, naplaćuje se 100.00 % od iznosa garancije

U slučaju nedolaska, a bez prethodnog otkaza rezervacije, teretimo Vašu karticu za ukupan iznos rezervacije.

 

PAKET ARANŽMANI/LAST MINUTE PONUDE

Uvjeti rezerviranja i otkaza variraju ovisno o određenoj ponudi.

Za više informacija kontaktirajte nas na sales@ilirijabiograd.com ili 023 385 556

 

2. Kako mogu promijeniti ili otkazati rezervaciju smještaja u objektima Ilirije d.d. koju sam izvršio putem Bookinga, Expedije ili neke druge putničke agencije?

Molimo Vas kontaktirajte agenciju ili pružatelja usluge kod kojeg ste rezervirali smještaj i saznajte sve o mogućnostima promjene termina dolaska ili otkaza rezervacije.

 

3. Koji je rok za izmjenu rezervacije?

Promjenu termina odmora moguće je ostvariti do 2 dana prije vašeg dolaska. Za više informacija mozete nas kontaktirati na sales@ilirijabiograd.com  ili na +385 23 383 556

 

4. Da li mogu termin rezervacije prebaciti za neki drugi datum?

Za promjenu termina mozete nas kontaktirati na sales@ilirijabiograd.com ili na +385 23 383 55

 

5. Koje mjere zaštite protiv koronavirusa su na snazi u Hrvatskoj?

Službena stranica Vlade RH za pravodobne i točne informacije o koronavirusu (www.koronavirus.hr).

Na stranicama Hrvatskog Zavoda za javno zdravstvo također možete pristupiti svim važećim preporukama i kontaktima (https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/koronavirus-najnovije-preporuke/ , https://www.hzjz.hr/priopcenja-mediji/koronavirus-najnoviji-podatci/).

 

6. Koje mjere zaštite protiv koronavirusa poduzimate u vašim hotelima i kampovima?

Kroz rad dosljedno vodimo brigu o higijeni i čistoći u našim objektima. Prilikom pojave epidemije implementirane su mjere koje su u skladu sa najnovijim preporukama odnosno  epidemiološkim mjerama protiv koronavirusa.

Sustav sigurnosti gostiju i naših djelatnika obuhvaća:

 • dodatne mjere sigurnosti u pripremi i posluživanju hrane
 • temeljito čišćenju i dezinfekciji smještajnih jedinica
 • dezinfekcijski punktovi u svima našim objektima
 • edukacija djelatnika o provođenju preventivnih mjera

 

Više pročitajte u našem dokumentu Covid mjere.

 

7. Koje mjere poduzimate za sprječavanje gužvi u objektima?

Smanjili smo  kapacitete u ugostiteljskim objektima, kako bi se osigurao razmak između stolova sukladno mjerama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.  Smanjili smo kapacitete ležaljki  i na bazenskim kupalištima, kako bi se također ispoštovao propisani razmak. Time osiguravamo ugodniji i sigurniji boravak na mjestima na kojima se okuplja veći broj gostiju. U prostorima su postavljene obavijesti koje upućuju na održavanje sigurnosnog razmaka.

 

8. Hoćemo li imati na raspolaganju dovoljno dezinfekcijskih sredstava ?

U zajedničkim prostorima objekata  gostima su osigurana efikasna dezinfekcijska sredstva, također naši zaposlenici su educirani za korištenje učinkovitih sredstava za dezinkekciju i osigurana su im sva propisana zaštitna sredstva za rad.

 

9. Na koje sve načine se možemo prijaviti u objekt i odjaviti?

Prijava je moguća na recepciji hotela/kampa ili putem linka za web check-in kojeg ćete primiti na Vaš e-mail 48 sati prije dolaska u hotel.

Ukoliko niste primili e-mail sa linkom možete kontaktirati službu prodaje na: sales@ilirijabiograd.com ili na telefon 00385 (0) 23  383 556

 

Odjava je moguća na recepciji hotela/kampa.

 

10. Hoćemo li se moći slobodno kretati po cijelom gradu držeći se sigurnosnog razmaka?

Slobodno kretanje po gradu je omogućeno i gostima i građanima, ali i dalje je na snazi preporuka o važnosti držanja razmaka.

 

11. Hoće li u određenim dijelovima objekata biti obavezno nošenje maski?

Maska je obavezna za nošenje u zatvorenim, zajedničkim prostorima naših objekata. Maska je obavezna i u ugostiteljskim objektima, ali ne tijekom konzumacije hrane i pića. Ovakve su sigurnosne mjere usklađene za preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

 

12. Kako će funkcionirati animacijski program za djecu?

Animacijski program će biti organiziran na otvorenom sukladno epidemiološkim mjerama.

 

13. Hoće li dodatni sadržaji biti u funkciji (sportska igrališta, dječja igrališta, sportski sadržaji slično)?

U objektima koji imaju dodatne sadržaje bit će osigurani oni koji su u skladu s propisanim mjerama.

 

14. Na koji način će hrana biti poslužena na buffet stolovima?

Na zaštićenim buffet stolovima na kojima se poslužuje hrana od strane kuhinjskog osoblja omogućeno je serviranje jela na tanjurima te porcioniranje i pakiranje hrane uz maksimalnu primjenu svih zdravstvenih i sigurnosnih mjera te dezinfekcijskih sredstava u restoranima.

 

15. Imate li organiziranu dežurnu liječničku službu u slučaju pojave simptoma zaraze koronavirusom?

U Iliriji d.d. vodimo računa o svim protokolima i mjerama higijenske ispravnosti, zaštiti zdravlja i postupcima propisanim od strane Svjetske zdravstvene organizacije. Stručna služba zdravstvene kontrole zadužena je da od 0-24 svakodnevno prati stanje u svim objektima tvrtke te u slučaju sumnje ili pojave bolesti postupaju sukladno protokolima te na učinkovit način osiguraju sprječavanje širenje iste.  

U slučaju potrebe Voditelj zdravstve kontrole Ilirije d.d. osigurat će u najkraćem mogućem roku  liječničku skrb i svu potrebnu koordinaciju.

 

16. Kome se obratiti u slučaju sumnje na zarazne bolesti ili alimentarne intoksikacije?

U slučaju da primijetite pojavu simptoma poput (povišena temperatura, povraćanje, proljev i itd.)  ili imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica, molimo ostanite u svojoj sobi i pozovite recepciju ili direktno našu službu zdravstvene kontrole koja Vam stoji na raspolaganju 24h dnevno:

 

Ivana Benčić, san.ing.
Voditelj zdravstvene kontrole i zaštite okoliša
mail: ivanab@ilirijabiograd.com
GSM: +385 98 314 272

 

Marina Čirjak, mag. ing. techn. aliment.
Voditelj odjela osiguranja kvalitete i kontrole hrane i pića
mail: marinac@ilirijabiograd.com
GSM: +385 99 368 5450