Grad Zadar

Zadar, jedan od najljepših starih dalmatinskih gradova, star nekoliko tisuća godina koji je još od rimskog doba bio centar ovog dijela Jadrana, a danas je grad s vrlo bogatom kulturnom baštinom na koju nailazimo na svakom koraku.

Osjetite sa nama uvijek veseli puls ovoga tisućljetnog grada. Posjetit ćemo Rimski forum iz 1. st koji je ujedno i najveći forum na istoćnoj Jadranskoj obali, crkvu sv. Krševana zaštitnika grada, crkvu Sv. Donata iz 9. st koja je jedna od rijetkih crkvi kružnog tlocrta, romaničku katedralu Sv.

Stošije ujedno i najvažniju crkvu u cijelom gradu te crkvu Sv. Šime u kojoj se nalazi srebrna i zlatna škrinja Sv. Šime, jedna od najvećih relikvija u Europi.

2005 god. Grad dobiva i Morske orgulje, jedine orgulje takve vrste u svijetu zbog kojih je arhitekt Nikola Bašić dobio priznatu nagradu “Bernardo Bernardi” u Barceloni.

Ukoliko Vaš pogled privuku blještavi i moderni dućani poznatih svjetskih marki rado ćemo zastati i priuštiti Vam potrebno slobodno vrijeme.

A za one željne predaha svratit ćemo u obližnji multimedijalni centar Arsenal koji je jedno od središta javnog, kulturnog i zabavnog gradskog života bogat svakodnevnim događanjima.

U cijenu izleta uključeno:prijevoz turističkim autobusom, ulaznice u Sv. Donat, turistički vodič.

Kontakt:

ILIRIJA TRAVEL
TEL: +385 (0)23 383 556
TEL: +385 (0)23 383 121
FAX: +385 (0)23 383 008
EMAIL: info@ilirija-travel.com