Gastro Biograd

Gastro Biograd

Gastro Biograd, manifestacija koja objedinjuje sve nacionalne gastronomske zastave, ove godine će se održati u periodu od 22. do 24. lipnja na lokaciji biogradske šetnice i bazena hotelskog kompleksa Ilirija, sve pod organizatorskom palicom Turističke zajednice grada Biograda na Moru, Grada Biograda na Moru i hotelske kuće Ilirija d.d. 

 

Sve one koji odluče ovaj produženi vikend provesti u Biogradu i njegovoj okolici očekuje savršen spoj uživanja u hrani, domaćim autohtonim proizvodima i dobroj koncertnoj zabavi, uz nezaobilazne benefite mora i sunca.

     Manifestacija će započeti svečanim otvorenjem u petak, 22. lipnja nakon kojeg posjetitelje na bazenu hotela Ilirija čeka gastro dvoboj vrhunskih hrvatskih master chefova, Branka Ognjenovića i Davida Skoke koji će ukrstiti kuhače i na licu mjesta  pripremati specijalitete kontinentalne i mediteranske Hrvatske.

         Gastronomske regije i zone Hrvatske prezentirat će brojni kulinarski timovi okupljeni na punktovima gdje će svi posjetitelji imati priliku vidjeti i saznati kako se pripremaju tradicionalna jela poput gregade, žgvaceta, viške pogače, kroštula, čobanca i brojnih drugih nacionalnih specijaliteta.

      Kraj večeri obilježit će koncert lokalnog miljenika publike, neponovljivog Mladena Grdovića.

    U subotu 23. lipnja Gastro Biograd se okreće prezentaciji lokalnih vinara i sirara kao najvažnijih protagonista uzleta domaće i regionalne gastro scene.

         Zabavni program upotpunit će brojni artisti koji izvode akrobacije na svili, šipki i obruču uz posebne svjetlosne efekte i vatru.

         Kao predstavnik kontinentalne Hrvatske, jaskanski kantautor Ivan Zak pobrinut će se za rasplesanu i raspjevanu publiku na bazenu hotelskog kompleksa Ilirije.

         Sva tri dana od 22. do 24. lipnja na lokaciji gradske šetnice svi posjetitelji imat će priliku razgledati OPG sajam na kojem će razni izlagači iz cijele Hrvatske predstavljati autohtone hrvatske proizvode.

         Novost koja se uvodi od ove godine je gastro putovnica, ulaznica putem koje svi zainteresirani posjetitelji mogu osigurati konzumaciju i degustaciju bogate ponude Gastro Biograda.

         Gastro putovnice će biti dostupne u pretprodaji preko svih prodajnih i distribucijskih kanala Ilirije d.d., kao i na same dane manifestacije na lokaciji u Biogradu na Moru.

Posjetite Gastro Biograd i uživajte u gastronomskoj simbiozi kontinentalne i priobalne turističke ponude.

 

Pročitajte više

Bike & Wine Tour 2018

Bike & Wine Tour 2018

Jedinstvena biciklijada koja povezuje nezaboravne krajolike i baštinu ruralnih dijelova zadarske županije te najpoznatije vinarije šire regije. Ova tematska biciklijada upoznat će Vas s autohtonim vrijednostima s kojima se ne susrećete tako često, tradicijom od neprocjenjive vrijednosti.
Pridružite nam se i postanite dio jedne posebne vinsko biciklističke priče.

Bike & Wine Tour

Datum održavanja:  20.05.2018. | nedjelja | - 11:30 h

Jedinstvena biciklijada koja povezuje nezaboravne krajolike i baštinu ruralnih dijelova zadarske županije te najpoznatije vinarije šire regije. Ova tematska biciklijada upoznat će Vas s autohtonim vrijednostima s kojima se ne susrećete tako često, tradicijom od neprocjenjive vrijednosti.
Pridružite nam se i postanite dio jedne posebne vinsko biciklističke priče.

Ova po mnogo čemu posebna biciklijada počinje u Polači, u Ražnjevića dvorima A.D. 1307 te se kreće put Nadina, utvrde Kličevice i Kaštela Benković u Benkovcu, unaprijed utvrđenom rutom.

Na putu su predviđena 3 stajanja na kojima će se predstaviti ukupno 6 vinarija sa mogućnošću degustacije.

Cjelokupna dionica je dužine 39 km a sudionik koji uspješno odvozi navedenu rutu, odnosno skupi sve potvrde od svake vinarije dobija prigodan poklon na završnoj svečanosti u Ražnjevića dvorima A.D. 1307 u Polači, gdje će biti organiziran  ručak  za sve sudionike biciklijade.

Opći uvjeti:
Vozači startom biciklijade usvajaju ove propozicije i voze na vlastitu odgovornost. Organizator ne snosi odgovornost za djela učinjena od strane vozača prema trećim osobama.
Organizator zadržava pravo promjena uvjeta biciklijade bez prethodne najave.

Obavezno nošenje zaštitne kacige bez koje nastup neće biti dozvoljen.

Dobna granica: Preporučena dobna granica za maloljetnike je 14 godina, uz obaveznu pisanu izjavu roditelja/staratelja. Svi natjecatelji mlađi od 18 godina dužni su donijeti pisanu izjavu roditelja/skrbnika o suglasnosti za nastup na utrci.

Prijava OBAVEZNA !

ONLINE PRIJAVE

 

Organizatori:
Ilirija d.d. - Biograd na Moru u suradnji s TZ Grada Benkovca i  BK AKS Stankovci

 

Mjesto održavanja: Polača, Nadin, Benkovac


Kontakt podaci i info:
Ilirija Travel : Tel: 023 383 121, e-mail: info@ilirija-travel.com
BK AKS: GSM: 091 527 43 28, e-mail: bk.aks.stankovci@gmail.com
 

Pročitajte više

Dočekajte 1. svibnja u Biogradu uz Slovenski vikend!

Dočekajte 1. svibnja u Biogradu uz Slovenski vikend!


Međunarodni praznik rada nekima će predstavljati produženi vikend, budući da je praznik u utorak, stoga evo idealne prilike da 1. svibnja dočekate i provedete upravo u Biogradu na Moru.

Od 27. travnja do 01. svibnja za vas smo pripremili obilje događanja u obliku aktivnog odmora i zabavnog programa, svatko može pronaći nešto za sebe i za vikend putovanje odabrati upravo Biograd. 

Pročitajte više
 

Dani otvorenih vrata agroturizma Zadarske županije

Dani otvorenih vrata agroturizma Zadarske županije

Doživite čari agroturizma Zadarske županije na Dan otvorenih vrata!

Otkrijte vrhunsku ponudu autohtonih delicija u Zadarskoj županiji. Okusite ukusnu i zdravu lokalnu hranu pod suncem Mediterana!

Pročitajte više

18. Festival cvijeća - Sv. Filip i Jakov

18. Festival cvijeća - Sv. Filip i Jakov

18. Festival cvijeća Zadarske županije 27.04.-29.04.2018.

Tijekom trajanja sajma posjetitelji mogu sudjelovati na eko radionicama, prezentacijama, prigodnim savjetovanjima i predavanjima, natjecanjima aranžera, izložbenim i modnim revijama.

Zlatni sponzor :  Ilirija d.d. - Biograd na Moru

više na >>Turistička zajednica općine Sveti Filip i Jakov

HTZ